ایمنی - بهداشت حرفه ای

ایمنی - بهداشت حرفه ای

بهداشت حرفه ای، مقالات و بهداشت حرفه ای، استاندارد و بهداشت حرفه ای، ارگونومی و بهداشت حرفه ای، ایمنی و بهداشت حرفه ای
ایمنی - بهداشت حرفه ای

ایمنی - بهداشت حرفه ای

بهداشت حرفه ای، مقالات و بهداشت حرفه ای، استاندارد و بهداشت حرفه ای، ارگونومی و بهداشت حرفه ای، ایمنی و بهداشت حرفه ای

سوالاتی در خصوص بیماریهای شغلی (حرفه ای)

بهداشت و ایمنی کار
 1- بیماری های شغلی یا حرفه ای را تعریف کنید؟
به اختلالات و عوارضی گفته می شود که در محیط های کار غیرفنی و غیربهداشتی و یا بر اثر رعایت نکردن اصول و قواعد درست انجام کار، عارض می شوند.
2- بیماریهای شغلی به چند دسته تقسیم می شوند؟
1- بیماریهای ناشی از عوامل فیزیکی
2- بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی
3- بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیکی
4- بیماریهای روانی
 3- پنج نوع بیماری ناشی از عوامل فیزیکی را نام ببرید؟
الف) بیماریهای ناشی از سرمای محیط کار :
این بیماریها بیشتر از نوع سرماخوردگی های حاد و مزمن است که در موارد پیشرفته و شدید، منجر به انجماد نسوج و بافتها و سرانجام گانگرن عضلات خواهدشد.
 ب) عوارضی ناشی از آلودگی های صوتی :
انواع صدا از ماشین های خط تولید ناشی می شود که اثرات نامطلوبی بر روی اندامهای مختلف بدن انسان وارد عوارضی مانند زیاد شدن ضربان قلب، بالا رفتن مصرف اکسیژن بدن، زیاد شدن تنفس، ناراحتی های گوارشی و ... موجب ایجاد محیط نامساعد برای انجام کار و اختلالات عصبی و روانی، برهم زدن تمرکز فکری، کاهش بازدهی کار، تغییر آستانه شنوایی کم شدن قدرت شنوایی می گردد.
ت) لرزش و ارتعاشات :
لرزش و ارتعاش دستگاه ها نیز عوارضی در بر دارد که بویژه برای نسوج نرم دست و یا بیشتر است و منجر به کالسیفیه شدن استخوانها، ضایعات عروقی، دردهای روماتیسمی در سنین بالا و آرتریت حاد می شود.
ث) بخار آب و هوا :
رطوبت نسبی مناسب برای محل کار حدود 50 تا 60 % است که اگر از این مقدار کمتر باشد منجر به خشکی هوا و در نتیجه بروز مشکلات تنفسی می شود و چنانچه بیشتر از این حد باشد منجر به اشباع هوا از بخار آب و عوارضی مانند اشکال در تنفس پایین آمدن دید چشم، زنگ زدگی و فرسودگی دستگاهها و لوازم می شود.
 ج)اشعه :
از اشعه یونیزه در صنایع غذایی برای نگهداری مواد غذایی، حشره زدایی، قارچ کشی، جلوگیری از جوانه زدن و سبز شدن مواد غذایی و بهبود ویژگی های فیزیکی، استفاده می شود.
4- انواع بیماریهای ناشی از عوامل شیمیایی را نام ببرید؟
الف) گاز آمونیاک :
کارکنانی که در واحدهای یخ سازی، سردخانه ها، بیسکویت سازی شاغل هستند، در معرض این گاز و خطرات آن قرار می گیرند. گاز آمونیاک از راه تنفس و مخاط نرم، وارد بدن انسان می شود و عوارضی مانند پرخونی دستگاه تنفس، ناراحتی های چشم و ذات الریه، ایجاد می کند و اگر مقدار گاز به 1% برسد موجب مرگ می شود.
ب) گاز فریون :
در گذشته نزدیک از این گاز در سردخانه های بزرگ صنعیت به عنوا گاز سرمازا استفاده می شد فریون گازی است بی خطر ، اما از ترکیب آن، با اکسیژن در دمای بالا گاز سمی و خطرناک فشرن ایجاد می شود که سمی است و قابلیت انفجار بالایی دارد.
ج) so2 :
ای گاز در اثر احتراق نفت سیاه، مازوت و بویژه گوگرد و ترکیبات آن آزاد می شود.
قرار گرفتن در معرض این گاز، بدون کاربرد وسایل ایمنی ،عوارضی مانند تحریک مخاط چشم و گلو را به دنبال دارد.
د) حلال ها :
حلال های آلی مانند سیکوهگزان،هگزان، هپتان و مانند اینها در کارخانه هی روغن کشی به کار می رود. کارکنانی که با این ترکیبات سرو کار دارند، در صورت رعایت نکردن مسایل ایمنی و حفاظتی دچار عوارضی مانند کم خونی، اختلالات تنفسی، خارش، تهوع و ناراحتی های عصبی می شوند.
ه) H2s :
از این گاز در کارخانه های قند و صنایع تخمیری استفاده می شود. این گاز از راه دستگاه تنفس جذب می شود و عوارضی مانند سردرد، تهوع ، سرفه و عوارض چشمی ایجاد می کند.
 5- بیماریهای ناشی از عوامل بیولوژیک را نام ببرید؟
پاره ای از عوامل بیولوژیک مانند انگلها، باکتری ها، قارچ ها، ویروسها، ریکتزی ها، از عواملی هستند که به اشکال مختلف سلامت کارکنان واحدهای صنعتی، بویژه واحدهای مربوط به مواد غذایی را به مخاطره می اندازند. برای نمونه کسانیکه بادام ها پرندگان و آبزی ها سرو کار دارند، ممک است بر اثر رعایت نکردن مسایل بهداشتی، بیماریهایی مانند، سیاه زخم کسیت هیداتیک، انواع کرم کدو و بیماریهای مشترک بین انسان  و حیوان دچار شوند. بیماری بروسلوز، از گاو، بز و گوسفند و بیماری سالمونلوز بیشتر از پرنده ها به انسان منتقل می شود.
 6- برای پیشگیری از عوارض صوتی ، چه اقداماتی می توان انجام داد؟
لازم است سرو صدای محیط کار از لحاظ شدت، فرکانس و دوام ، مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد. همچنین اثرات سوء آن برروی اندامها ارزیابی می شود و حد قابل تحمل آن برای افراد در شرایط متفاوت تعیین گردد.
 7- برای پیشگیری از عوارض ناشی از ارتعاشات، چه نکاتی باید رعایت شود؟
- از اشتغال بیماران مبتلا به دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی برای کار با دستگاههای لرزش دار اجتناب شود.
- از وسایل ایمنی مربوط استفاده گردد.
- به کارکنان آموزش لازم برای کار با دستگاههای لرزش دار، داده شود.
 

ابراهیم ندرلو - مدیریت موژ

هدف از انجام معاینات پزشکی افراد شاغل

مقدمه
یکی از مهمترین و اساسی ترین برنامه های پیشگیری از بروز بیماریها و حوادث ناشی ازکار  در هرکشوری که به عضویت سازمان  بین المللی کار و بهداشت جهانی درآمده انجام معاینات پزشکی جهت افراد شاغل میباشد .  در کشور ایران سازمان تامین اجتماعی به عنوان مهمترین و عظیم ترین سازمان حمایت کننده از نیروی کار و تولید در برابر آسیبهای گوناگون ازجمله آسیبهای ناشی از ابتلا به بیماریها و حوادث ناشی از کار قانونا موظف شده تا تسهیلاتی  را جهت ارائه خدمات مربوط به معاینات پزشکی شاغلین بیمه شده در مجموعه کلینیکهای طب کار ایجاد نماید .

تهیه وتنظیم:ابراهیم ندرلو - مدیریت موژ

ادامه مطلب ...

طراحی ذاتاً ایمن – مفهوم، حیطه عمل و مزایا

Inherently safety design

ماهیت رهیافت ذاتاً‌ ایمن در طراحی کارخانه اجتناب از خطرات نسبت به کنترل آنها توسط تجهیزات مکمل است بنابراین همة ایده‌های توصیف شده ممکن است تحت عنوان مثالهای طراحی ذاتاً‌ ایمن در نظر گرفته شوند.
از زمان بروز انفجار در فلیکسبورو در سال 1974 که در آن 28 نفر کشته شدند، مقالات متعددی درخصوص روشهای پیشگیری از بروز رویدادهای مجدد به چاپ رسید. در یک حالت افراطی به دلیل اینکه فلیکس بورو یک کارخانة تولید نایلون بود طرفداران و حامیان بازگشت به طبیعت پیشنهاد توقف تولید الیاف ساخته دست بشر و کاربرد مواد طبیعی مثل پشم وکتان رابه جای آن مطرح کردند.  

ابراهیم ندرلو - مدیریت موژ

ادامه مطلب ...

سوالاتی در خصوص بهداشت و ایمنی کار

 1- حادثه را تعریف کنید و چه زمانی اتفاق می افتد؟
حادثه یعنی رویداد، واقع و پیش آمد ناگوار و ناخوش آیند پیش بینی نشده که خارج از نظم عومی کار به وقوع می پیوندد و خسارات مالی و جانی در بردارد. حادثه زمانی اتفاق می افتد که یکی از موارد زیر صادق باشد:
- ناتوانی از پیش بینی وقوع آن
- ضعف در مقابله با آن          
- ناتوانی برای فرار از آن
ابراهیم ندرلو  مدیریت موژ

ادامه مطلب ...

آسیبهای اسکلتی – عضلانی وابسته به شغل MSDs:

یکی از مهمترین مشکلات شغلی که توسط ACGIH  شناسایی شده آسیبهای   اسکلتی عضلانی مرتبط با کار است که با بکارگیری برنامه های بهداشتی ،  ایمنی و ارگونومیکی میتوانند مدیریت شوند .اصطلاح آسیب اسکلتی عضلانی  اینطور تعریف میشود 

ابراهیم ندرلو - مدیریت وبلاگ موژ

ادامه مطلب ...

همایش ایمنی در کارگاههای ساختمانی

جهت اطلاعات بیشتر مراجعه کنید به


توصیه های ایمنی برای کارکنان صنعت برق(توزیع)

    * دقت کنید که در هنگام تعمیرات ، بعد از آزمایشات لازم وکسب اطمینان از بی برقی حتماً دو سمت محل کار را اتصال زمین عینی و موثر نمایید .
    * قبل از بالا رفتن از تیر کمربند ایمنی ، رکاب ، کلاه ایمنیو سایر وسایل حفاظت فردی خود را بازدید و با اطمینان کامل کار را شروع نمایید .
    * قبل از صعود از تیر اشباع شده – هرچند که عمر آنها زیاد میباشد ولی پایه آنها همیشه در معرض رطوبت زمین و در نتیجه پوسیدگی می باشد – از سالمبودن آنها اطمینان حاصل نمائید .
    * هیچگاه خط یا شبکه ای را بی برق تلقی نکنید مگر اینکه عیناخود شاهد قطع برق بوده باشید . پس از اطمینان حتما خط را از دو طرف محل کار ارتنمایید . بخاطر داشته باشید که ارت کردن از یک طرف کافی نیست .
    * همیشه به خاطر داشته باشید اگر روی یک تیر ، دو خط بافیدرهای مجزا انتهایی شده اند حتما هر دو خط را قطع و ارت نمائید .
    * بستن سه سیم (فازها) به هم در خطوط فشار متوسط و قوی مشکلیرا حل نمی کند زیرا ممکن است به علت نشت برق ناشی از ترک یک مقره معیوب کنسولبرقدار و در نتیجه سه فاز تبدیل به یک فاز شود .
    * استفاده از لباسهای با الیاف مصنوعی باعث می شود که هنگامحوادث منجر به ایجاد قوس الکتریکی ، الیاف براحتی سوخته و به گوشت و پوست بدن مصدوموارد شود که این امر با شدت بخشیدن به جراحات ، معالجه را مشکل و زمان بهبودی راطولانی می کند . مناسبترین لباس جهت کار برروی شبکه های برق از نوع نخی می باشد . دقت شود که در ساخت اینگونه لباسها از زیپ و دگمه های فلزی استفاده نشود .
    * استفاده از انبر دست به جای فیوزکش خطر سوختن سرو صورت رابهمراه خواهد داشت .
    * در انجام هر نوع فعالیتی مخصوصاً کار کردن با بالابرها درمعایر عمومی و انجام تعمیرات یا تعویض لامپ معبر وسط خیابانها و بلوارها و پارکها وخیابانها ... ایمن سازی اطراف محیط کار را فراموش نکنید . برای پیشگیری از برخوردوسایط نقلیه با بالا برها از اعلام هشداردهنده موثر و مطابق با استاندارد استفادهنمائید . تابلوهای هشدار دهنده می بایست در محلی قرار بگیرند که راننده عبوری فرصتفکر کردن کم کردن سرعت و تغییر مسیر و بعبارت بهتر فرصت تصمیم گیری و اجراء داشتهباشند .

·         اگر در محلی حفاری نموده و ادامه کار به روز بعدی محول شدهاست لازم است که اطراف محل حفاری شده را با چراغ های چشمک زن و تابلوهای احتیاط وخطر که از نظر دید راننده استاندارد باشد محصور شود


برگرفته از وبلاگ  ایمنی وبهداشت حرفه ایhttp://2006ae.blogfa.com  

ابراهیم ندرلو

مدیریت سایت موژ